بورل: تحریم نفت و گاز روسیه باعث توقف حملات در اوکراین نمی‌شود-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

بورل: تحریم نفت و گاز روسیه باعث توقف حملات در اوکراین نمی‌شود

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: تحریم نفت و گاز روسیه باعث توقف حملات علیه اوکراین نمی‌شود.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۳ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 11
کد خبر: ۱۲۹۰۵۸

به گزارش راهبرد معاصر جوسپ بورل عصر دوشنبه پس از پایان نشست شورای وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا به خبرنگاران در لوگزامبورگ گفت دیپلمات ها درباره وضع تحریم‌های نفتی علیه روسیه بحث و تبادل نظر کردند. اما انتظار نمی‌رفت که در این زمینه امروز توافقی صورت گیرد.

وی افزود که همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا سرگرم بررسی راه‌ها برای کاهش وابستگی به منابع انرژی روسیه هستند. برخی کشورها واردات خود را قطع کرده و برخی دیگر هم مشغول تلاش هستند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه دو راهکار برای کاهش وابستگی به انرژی روسیه وجود دارد که شامل اقدامات داوطلبانه و رویکرد جمعی می‌شود، افزود: ما هنوز در مسیر یک رویکرد الزام آور جمعی (برای قطع واردات نفت و گاز روسیه) قرار نگرفته‌ایم. اما همه در تلاش هستند تا وابستگی خود را به منابع انرژی روسیه کاهش دهند.

بورل در عین حال گفت: جنگ اوکراین با یا بدون تحریم‌ها جریان دارد و تاثیر تحریم‌ها میان‌مدت است.

وی افزود: طی روزها و هفته‌های‌ آینده ماشین جنگی و ارتش روسیه به اقدامات خود در اوکراین ادامه خواهد داد. آن‌ها با ابزارهایی که اکنون در اختیار دارند به جنگ ادامه می‌دهند. بنابراین ما باید روی سیاست‌های دفاعی کوتاه‌مدت متمرکز شویم.

بورل اضافه کرد: من نمی‌گویم که سایر اقدامات را نباید انجام داد اما نباید دچار توهم شویم. اگر امروز گاز روسیه را قطع کنیم حملات ارتش این کشور در اوکراین متوقف نمی شود.

وی با تاکید بر ضرورت حمایت دفاعی از اوکراین گفت: ما به طور مستقیم در جنگ دخالت نمی‌کنیم اما تسلیحات و مهمات مورد نیاز را در اختیار اوکراین قرار می‌دهیم که بتوانند مبارزه کنند.

اتحادیه اروپا از آغاز جنگ در اوکراین چندین بسته تحریمی سنگین علیه روسیه وضع کرده و تا مرز تحریم حوزه انرژی روسیه پیش رفته است؛ اما به دلیل مخالفت برخی کشورهای عضو از جمله مجارستان که رابطه‌ای قوی با روسیه دارد و پیامدهای ناشی از آن بر افزایش بهای سوخت، موفق به اعمال آن نشده است.

تحریم نفت و گاز روسیه پس از جنگ در اوکراین، گرچه هنوز به گفته مقامات کشورهای اروپایی روی میز قرار دارد، اما وابستگی قاره سبز و هزینه سنگین راه‌های کشورهای جایگزین برای تامین انرژی، به موضوعی چالش برانگیز تبدیل شده و در اتحادیه اروپا با مخالفان جدی روبه رو است.

هزینه های گرمایش بسیار گران شده و پیش بینی‌ها با تداوم جنگ در اوکراین و تشدید تحریم‌ها بالاتر خواهد رفت، از این رو برخی کشورها معتقدند که با تحریم نفت و گاز روسیه برای گرم کردن خانه‌ها در زمستان آینده با مشکل جدی روبه رو می شوند و این امر می تواند فشار مردم و مخالفان دولت‌های اروپایی را افزایش داده و این پروژه را با شکست روبه رو سازد.

از سوی دیگر مخالفان تحریم معتقدند که تامین انرژی مورد نیاز و قطع یا کاهش وابستگی به مسکو و یافتن راه ها و کشورهای جدید برای جایگزین کردن نفت و گاز روسیه، هزینه های زیادی به اروپا تحمیل خواهد کرد که با توجه به شرایط و مشکلات اقتصادی ناشی از همه گیری کرونا که بسیاری از کشورها دچار آسیب‌های جدی شده‌اند، برنامه ها و سیاست های دولت ها را برای خروج از بحران ها و عادی شدن وضع اقتصادی زیر سوال خواهد برد و با موانع جدی روبه رو خواهد ساخت.

اتحادیه اروپا و ایالات متحده پنجم فروردین گذشته قراردادی را امضاء کردند که بر اساس آن، کمبود گاز اروپا از سوی آمریکا جبران شود. جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا که به بروکسل سفر کرده بود، پس از دیدار با رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد که ایالات متحده تا پایان سال پانزده میلیارد متر مکعب اضافی گاز - معروف به LNG - را در اختیار اتحادیه اروپا قرار می‌دهد.

با این وجود، بیشتر کشورهای اروپایی دورنمای قطع وابستگی به حوزه انرژی روسیه و یافتن راه‌های جایگزین را تا پیش از پایان سال جاری میلادی امکان پذیر نمی‌دانند./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار